Tess

Tess - Beschikbaar 

Leeftijd :  1 jaar
Ras:  Pointer/staander mix.
Geslacht : Teef, gesteriliseerd
Gewicht : 18 kilo
Hoogte: 58 cm
Herkomst: 

Omschrijving

Tess kwam vorig jaar Augustus naar Nederland toe , er werd op haar gewacht door een leuk gezin met kinderen.
De intentie was dat Tess voor altijd bij hen zou blijven, echter met de jonge kinderen in het gezin is er niet de tijd voor Tess die men
voor ogen had. Tess is echt superlief met de kinderen, en de kinderen zijn dol op haar. Maar Tess is ook dol op wandelen, op lekker rennen
en ravotten , dol op lange wandelingen. En helaas is er steeds minder tijd voor Tess, en dat is niet wat zij haar gunnen.
Dus met veel verdriet is besloten dat Tess meer verdient, meer nodig heeft dan zij haar kunnen bieden.
Tess is een mix pointer met staander. Haar wieg stond in Athene waar zij langs de kant van de weg geboren werd. Mama is nog steeds in ons asiel, en
3 nestgenootjes hebben hun plek gevonden in Nederland. Tess is een sociale hond, zij kan echt met elke hond overweg en ook katten zijn geen probleem.
Zij is niet op cursus geweest maar beheerst wel de nodige basis zaken. Tess is een super lieve hond met veel energie. Ze is gewend om met  een groot gezin met (kleine)kinderen om te gaan en vind het ontzettend leuk om te spelen, ze is hierin wel wat lomp dus kan ze de kleine kinderen wel eens omver lopen of speels bijten in de kleding (hierin  zie je dat ze nog een jonge hond is). Tess is nog druk aan de riem en moet nog leren om goed op het baasje te letten bij het uitlaten. Ze heeft veel oog voor de omgeving, vogeltjes en andere honden. Ze is bezig met wandelen met beloning en dit gaat al aardig goed. Voor wat lekkers doet ze alles! Verder heeft Tess een lief karakter is ze bereid om te werken voor haar baasje en ze zal nooit kwaad in haar zin hebben.Wat we hebben gemerkt is dat Tess zich vooral aan 1 iemand hecht, waar ze dan ook alles voor wil doen en het liefste de hele dag bij in de buurt is. Ze is heel trouw en leergierig en houd van dingen opsporen. Ook rent Tess graag naast de fiets mee, hierin kan ze ook veel energie kwijt. Verder is Tess geheel zindelijk. Ze heeft altijd geslapen in de Bench, de laatste weken sliep ze los in de keuken, dit ging prima. Wel houd ze er van om dingen te pakken welke los liggen op de grond. Verder houdt ze van apporteren en aandacht ze gaat tegen je aan staan als je in de buurt bent.
Dit maakt dat zij ook een baasje of gezin zoekt met bijbehorend enthousiasme en energie. Zij is geen hond om veel alleen thuis te moeten zijn , zij is gewoon graag in gezelschap.
Het zou fijn voor haar zijn als een toekomstig adoptant actief met haar aan de slag gaat. Gelukkig zijn er zoveel mogelijkheden om met je hond leuk actief bezig te zijn.
En spelenderwijs pik je ook samen met je hond dingen op. Een leuke cursus om de puntjes op de i te zetten zou perfect zijn voor haar.

Profielschets adoptant(en)
Tess zoekt een sportief enthousiast gezin wat samen met haar dingen gaat ondernemen. Zij is een perfect maatje voor hardlopen of lekker mee naast de fiets.
Maar ook die lange wandelingen zijn prima. Zij kan prima in een gezin met kinderen geplaatst worden, mits er voldoende tijd en aandacht voor haar is.
Een huis met tuin is gewenst , Tess is geen hond voor een drukke stad.

Overige informatie
Tess  is bij adoptie gesteriliseerd   ontwormd, ontvlooit, ingeënt en
natuurlijk in het bezit van een Europees paspoortje.
De adoptiebijdrage voor Tess  bedraagt € 325,-.

Bij de adoptiebijdrage zit tevens een bedrag van 5 euro  voor de registratie van de chip.
Deze is wettelijk verplicht en wordt door huizezwerfhond verzorgd.
Wanneer u geïnteresseerd bent in Tess  dan kunt u contact opnemen met :
info@huizezwerfhond.nl
Of op Maandag tot Dinsdag en van
Donderdag tot Vrijdag van 11.00 tot 17.00  op:

06-39433342

Op woensdag en in het weekend zijn wij niet
telefonisch bereikbaar alleen via de mail!!