Noah

Noah - Beschikbaar 

Leeftijd :  13 maanden
Ras:  Herder mix
Geslacht : reu
Gewicht : 25 kilo
Hoogte: 65 cm
Herkomst: Spanje

Omschrijving

Noah, net 1 jaar oud, behoorlijk wat meegemaakt, een eigenwijze volhouder, maar oh zo lief.
Er zit enorm veel potentie in Noah, Zijn voorkeur gaat uit naar vrouwen, maar een man kan ook zeker zijn vertrouwen en liefde winnen met wat geduld. Ervaring met het ras is een vereiste.
Noah is heel erg sociaal naar andere honden, van elke leeftijd, kleur, formaat, ras, geslacht. Het is een puber, en dus probeert hij soms even een hond uit dmv te berijden. Wanneer Noah een correctie krijgt zal hij deze aanvaarden zonder tegen reactie. Wellicht probeert hij het nogmaals, wanneer de correctie niet duidelijk genoeg is. Hij is soms te enthousiast en even niet bereikbaar. Dit zijn we aan het oefenen en gaat beter.
Noah heeft een vorm van verlatingsangst, en kan dus niet direct alleen thuis zijn. Het beste voelt hij zich bij een andere stabiele hondenvriend, reu of teef maakt niet uit, als de klik tussen de honden er maar is.
Het alleen thuis blijven dient dus opgebouwd te worden, met de nodige kennis en geduld.  Dit geld ook voor het vertrouwen winnen van Noah. Omdat hij al wat meegemaakt heeft is hij niet direct je beste vriend (wat bij een vrouw veel sneller en makkelijker gaat dan bij een man) Een band dien je op te bouwen, dit is niet in 1 dag geboren. Hier is tijd voor nodig.
Noah is super eigenwijs, een echte puber, maar leert wel heel snel. Uiteraard zal hij niet altijd direct gehoorzamen omdat hij dus lekker aan het puberen is. Tevens dient hij een commando wel eerst te leren begrijpen. Hij is momenteel in de leer. Zijn vorige baasje heeft hem wellicht iets geleerd, maar aangezien deze is overleden weten we hier niets van af. Ook is duidelijk dat Noah vrijwel geen leiding heeft gehad. Men dient dus zeer consequent te zijn, geduld te hebben, tijd te hebben om hem alles te leren, en dit ook leuk te vinden om te doen. Met alleen belonen en lief praten kom je er niet bij deze hond, dan loopt hij met gemak over je heen. Het is dus een combinatie van belonen maar ook terecht wijzen wanneer hij de grens bereikt. Deze grens zoekt hij vrijwel dagelijks op.
Zoals gezegd is Noah zeer lief en heel sociaal. Het liefst knuffelt hij de hele dag, ligt hij graag naast je op de bank wanneer dit zou mogen. Dit laatste mag in zijn gastgezin niet, en dat accepteert hij prima. Maar Noah hanteert wel, weggegaan is plaats vergaan op zijn tijd. Een puber, dus blijven proberen 😄 Noah leert zoals gezegd snel, en is zeker wel te porren met wat lekkers, al dient dit afgewisseld te worden met lekkers of gewoon een beloning met de stem of een aai, omdat meneer anders alleen maar gehoorzaamd wanneer er iets lekkers in de hand zit. Noah is door zijn verleden wat angstig/ voorzichtig/ onzeker naar vreemden, op straat vindt hij het spannend als mensen op hem af komen lopen.
Hij wil dan nog wel eens blaffen maar met een rustige begeleiding komt dit wel goed.
Noah leert heel snel en als hij vertrouwen in je heeft als baas wandelt hij wel door.
Noah speelt graag met flostouwen en een bal. Noah kan zoals het een echte puber betaamt soms een beetje druk zijn maar wanneer je hem echt naar zijn plaats begeleid en hem af laat gaan (wat de woorden tjop tjop zijn geworden) dan zal hij lekker gaan slapen.
Uiteraard pas wanneer er goed gewandeld is. Noah heeft enorm veel energie en gaat graag spelen en rennen met andere honden. Het is dus heel belangrijk dat er elke dag wel een lekker stuk met hem gewandeld wordt. Zo raakt hij zijn energie een beetje kwijt , Noah heeft het echt nodig om gewoon even lekker te rennen en gek te doen. Als Noah voldoende gewend is kan hij lekker los mee op de wandeling, hij luistert gewoon buiten heel goed naar je.
Noah zoekt zijn weg en plek, is aan het ontdekken wat wel en niet kan, hoe ver hij kan gaan,kan soms de grenzen opzoeken. . Maar aan een hond als Noah heb je een hele goede vriend voor het leven. Puberen is tijdelijk, vriendschap is voor altijd.

 

Profielschets adoptant(en)
Noah is op zoek naar een baas of gezin met voldoende tijd om hem  verder op te voeden. Dat houd in dat hij  niet geplaatst wordt
in een situatie waarin hij  veel alleen thuis moet zijn.  Noah heeft ruimte nodig en is dus geen hond voor een appartement .
Ook vindt hij het heerlijk om buiten te zijn dus een huis met tuin is een must. Het is fijn als een toekomstige baas ervaring heeft met
honden en hem consequent kan begeleiden.
Noah zou het prettig vinden als er al een andere hond aanwezig is in zijn nieuwe thuis . Hij is sociaal met alle honden.
Hij zou het prima doen in een landelijke omgeving want heel veel drukte is niet echt zijn ding.

Overige informatie
Noah  is bij adoptie  ontwormd, ontvlooit, ingeënt en
natuurlijk in het bezit van een Europees paspoortje.
De adoptiebijdrage voor  Noahbedraagt € 325,-.

Wanneer u geïnteresseerd bent in Noah  dan kunt u contact opnemen met :
info@huizezwerfhond.nl
Van  Maandag tot  en met vrijdag
van 11.00 tot 17.00  op:

06-39433342

In  het weekend zijn wij niet
telefonisch bereikbaar alleen via de mail!!