Barney

Barney - Beschikbaar 

Leeftijd :  25-01-2021
Ras:    mix setter
Geslacht : reu, gecastreerd
Gewicht : 20 kilo
Hoogte: 58 cm
Herkomst:

Omschrijving

Tijdens een van mijn laatste bezoeken aan Athene werd hij onze kliniek binnen gebracht, Barney..
Hij was er zeer slecht aan toe en had dringend medische hulp nodig.
Onderzoek wees uit dat Barney blind was , iets waar niets meer aan te doen was. Vermoedelijk is hij slecht ziend geboren en heeft een infectie het laatste stukje zicht weg genomen.
Barney herstelde en stapte ons griekse asiel binnen.
Voor hem wennen maar hij paste zich al snel aan. Niet gek als je bedenkt dat hij waarschijnlijk lange tijd zich op de straten van Athene heeft moeten zien te redden.
Barney is een mix setter en ondanks zijn blindheid kan hij zich prima staande houden in ons asiel. Zijn gehoor en reuk helpen hem met alles. Hij weet precies welke vrijwilliger in de buurt is en kent zijn wandelroute ondertussen goed. Maar wat zou het fijn voor hem zijn als hij een eigen thuis krijgt. Een plek waar men hem met rust en regelmaat laat wennen aan een nieuw thuis. Een blinde hond adopteren hoeft geen probleem te zijn. Het vergt niet veel aanpassingen maar geduld en rust. Een huis waarin de meubels vaak verschoven worden of waar geen regelmaat heerst is niets voor Barney. Ook hele drukke jonge kinderen zijn iets teveel van het goede voor hem. Barney heeft een ontzettend zachtaardig karakter. Hij kan er zo van genieten als hij 1 op 1 aandacht krijgt , er zit geen greintje kwaad in hem.
Barney is gewend om mee te gaan naar de training op zaterdag ochtend. Zo heeft hij geleerd om mee te wandelen aan de riem en is auto rijden geen punt voor hem.
Nu nog dat baasje of gezin dat hem regelmaat kan bieden ..

Profielschets adoptant(en)
Barney zoekt een stabiele thuis situatie waarin men hem regelmaat kan bieden. Hij kan prima samenwonen met een rustige andere hond.
Gezien het feit dat hij blind is plaatsen wij hem niet in een gezin met jonge kinderen. Dit is gewoon te druk voor hem. Een gezin met oudere kinderen is geen enkel bezwaar. Barney is geen hond voor een drukke woonomgeving en een tuin is zeer gewenst.

Overige informatie
barney  is bij adoptie gecastreerd   ontwormd, ontvlooid, ingeënt en
natuurlijk in het bezit van een Europees paspoortje.
De adoptiebijdrage voor Barney    bedraagt € 345,-.

Wanneer u geïnteresseerd bent in Barney   dan kunt u contact opnemen met :
info@huizezwerfhond.nl
Van  maandag tot  en met  vrijdag van 11.00 tot 17.00  op:

06-39433342

Op woensdag en in het weekend zijn wij niet
telefonisch bereikbaar alleen via de mail!!